Liveblog: Abiant Lycurgus - Landstede Volleybal 0-3 (gesloten) #lyclan

© Niiwino Geertsema/RTV Noord
In het Alfacollege-Sportcentrum staan Abiant/Lycurgus en Landstede Volleybal uit Zwolle vanavond voor de tweede keer in een paar dagen tegenover elkaar. Inzet is het landkampioenschap.
Afgelopen zondag verloor Lycurgus de eerste wedstrijd in de best-of-five serie, met 3-1. Werk aan de winkel voor de mannen van coach Arjen Taaij dus.
Ververs deze pagina voor de laatste updates uit deze wedstrijd.

Derde set:

Maar Dossett maakt het matchpoint en Zwolle gaat er met de punten vandoor. Frank Lubberts, nu aanvoerder van Zwolle maar ooit ook nog in het blauw-wit, laat zijn oude club met wat zelfverzekerde gebaartjes weten dat het over-en-uit is.
23-24! Irvin wil nog niet stoppen en blokt!
De wave gaat door de sporthal, het publiek hoopt op een feestje. Toch slaat Smit in het blok: 21-22.
20-21, omdat Van den Boogaard van Zwolle in het net serveert. De ingevallen Zoodsma brengt Lycurgus daarna op 21-21. Strikwerda met zijn eerste time-out van de wedstrijd.
Maar Zwolle laat zien dat ze zich thuisvoelen, zo op het einde van een set. 17-20.
Irvin is op stoom en brengt het vertrouwen toch een beetje terug. 17-18. We gaan weer richting de big points.
Toch gaat het Groningse publiek er nu nog achterstaan en Lycurgus komt terug tot 14-16. Irvin met een heerlijke serve. Maar... Zwolle dat scoort. 14-17.
Met af en toe wat speldenprikjes van Lycurgus, zoals een beste mep en een blok van Steven Irvin, is het toch Zwolle wat laat zien erg stabiel te zijn. 10-14.
Het lijkt inderdaad een deceptie te worden. Tweede time-out van Taaij: 6-12 tussenstand in de derde set.
Toch is Taaij al heel snel met een time-out, omdat het binnen no-time 3-7 staat.
Het kan in deze set over zijn, of Lycurgus pakt de laatste strohalm naar wat dan een legendarische moet worden.

Tweede set:

Ook de tweede set is voor Zwolle. Ze zijn oppermachtig. Ter Maat sloeg het setpoint binnen: 21-25. #lyclan pic.twitter.com/fAQeV9EHQW
— RTV Noord Live (@noordlive)
Zwolle is oppermachtig en pakt ook de tweede set: 21-25. Het publiek is gelaten in Groningen.
Nog een time-out van Taaij en Zwolle staat met 19-23 voor in Groningen. Dossett blokte en laat zich feliciteren door z'n teamgenoten. Zwolle heeft zelfvertrouwen, veel zelfvertrouwen.
Taaij gaat voor de time-out bij een 18-20 stand. Dit ziet er niet goed uit voor de Groningers. Hopelijk kan Taaij de mannen nog wat meegeven om deze set te pakken.
De big points komen er weer aan en Borst slaat zelfverzekerd op. Naarden denkt te scoren, maar maakte een voetfout. Op deze manier maakt Lycurgus het Zwolle wel erg makkelijk. 18-19.
Nóg een oud-Lycurgiaan bij Zwolle in het veld: Dennis Borst, die vorige week geen enkele minuut maakte. Vorig jaar overigens nog aanvoerder van Lycurgus. 16-17.
Maar Tim Smit en Gino Naarden zijn het niet met Buurke eens en ze brengen de ploeg weer op 15-15.
'Dit kan wel eens een heel kort avondje worden', verzucht clubwatcher Buurke. 12-15.
Ook de Zwolse bank, met oud-Lycurgianen Dennis Borst en Jake Wiens zien dat ze nu de betere zijn en zoeken lachend wat contact met spelers in het veld. 11-14 ondertussen, omdat Naarden tegen de antenne slaat.
Maar weer laat Zwolle zien een hele goede ploeg te hebben: 9-11. Als Naarden dan ook een bal zo slap opslaat, dat die het net niet eens haalt, dan zegt Zwolle lachend: 'Dankjewel.'
Na een kleine achterstand pakt Lycurgus nu weer de voorsprong, via een ace van Dennis van der Veen. 6-4.
In de pauze krijgt het meisjes A1-team van Lycurgus een staande ovatie en een 'chapeau' van Harry Snuk, omdat ze afgelopen weekend kampioen zijn geworden. Misschien brengt dat de heren in een winning mood? Eerste set:
Zwolle heeft de zaakjes echter goed voor elkaar en blokt zelfs Naarden: 19-23. Taaij gaat voor de time-out. Pakt Zwolle ook in Groningen de eerste set?
Maar Gino Naarden brengt wat hoop en doet waar 'ie goed in is: meppen: 19-21.
Zwolle slaat een gaatje nu, tijdens de 'big points'. Net als vorige week. 18-21. Harry Snuk jut het publiek nog eens op.
Overigens waren de opslagen van Lycurgus in Zwolle dramatisch: maar liefst 25 keer ging een bal uit of in het net. Een hele set aan punten dus. Dat zal vandaag ook anders moeten. Tot nu toe staat de teller op 5, met 3 voor Tim Smit.
Beide coaches staan, bij een stand van 15-15. Maar Tim Smit serveert fout en Zwolle staat weer op een minimale voorsprong.
Maar na twee foutjes van dezelfde Blom is het weer gelijk: 13-13. De bank van Lycurgus gaat er nu ook achter staan en zingt uit volle borst.
Zwolle komt voor het eerst op twee puntjes voorsprong: 11-13. De opslag is voor oud-Lycurgiaan Wessel Blom.
Superfan Heiko Treichel, met z'n blauwe pruik op, zet de zaal aan tot schreeuwen. En dat is nodig, want het is weer net als vorige week: de verschillen zijn klein. 8-8.
De sfeer zit er ongelooflijk goed in, beaamt ook clubwatcher Karel-Jan Buurke. 'Dit is wel even een verschilletje met afgelopen zaterdag, in Zwolle.' En de sfeer wordt alleen maar beter door de 2-0 voorsprong die de Groningers nu hebben gepakt.
19.59 uur: Stadionspeaker Harry Snuk heeft het publiek als vanouds opgestookt, dus we kunnen beginnen!
Het wordt proppen in de sporthal. Nog een paar minuten. #lyclan pic.twitter.com/3oeJbFgdzI
— RTV Noord Live (@noordlive)
De tribunes zijn al vol, maar de rij staat tot op de parkeerplaats. Lycurgus leeft in Groningen! #lyclan pic.twitter.com/0aDu073uI1
— RTV Noord Live (@noordlive)
Volg alles over de wedstrijd hier, op onze site en via de apps in een liveblog. #lyclan pic.twitter.com/K9EeKB3S7N
— RTV Noord Live (@noordlive)
Om 20.00 u begint de 2e wedstrijd van de best-of-five serie om het landskampioenschap. Lycurgus verloor de eerste pot van Zwolle. #lyclan
— RTV Noord Live (@noordlive)
Terwijl de spelers van Lycurgus rekken en strekken, loopt de tribune van het Alfacollege-Sportcentrum al vol. #lyclan pic.twitter.com/juQQfRmOXq
— RTV Noord Live (@noordlive)