Lycurgus in sfeervol eigen huis murw geslagen door Landstede

Op een dag dat het eigenlijk had moeten gebeuren voor Abiant/Lycurgus, gaat mede-finalist Landstede Volleybal er met de punten vandoor. En dikverdiend ook, want de Groningers verloren alle drie de sets (0-3).
'Had moeten gebeuren', betekent: de eerste wedstrijd in een best-of-five serie werd al verloren en het Alfacollege-Sportcentrum was woensdagavond tot de nok toe gevuld. Alle ingrediënten dus voor een mooie volleybalavond.
Maar het had niet zo mogen zijn, want Zwolle liet zien op alle fronten beter te zijn. Dat was terug te zien in de setstanden: 19-25, 21-25 en 23-25. Steven Irvin was een lichtpuntje bij de Groningers, maar voor de rest haalde niemand het niveau om een steengoed Landstede te kunnen verslaan.
Zo staat het in een best-of-five serie al 0-2 en moeten de Groningers komende zondag in Zwolle winnen om nog kans te maken op de titel.
Dat zal een hele toer worden voor de mannen van Taaij. De coach roemde zijn ploeg dit seizoen om haar veerkracht. Zondag in Zwolle zal dat eruit moeten komen, anders staat Lycurgus met lege handen.
Lees de momenten uit de wedstrijd na in DIT liveblog.