Brouns: 'Geen stok achter de deur bij herindeling'

'Een stok achter de deur is er niet meer, maar wij hebben het volste vertrouwen dat we er uit gaan komen. Als Haren met Tynaarlo wil, staan wij daar open voor. Hetzelfde geldt voor Vlagtwedde en Bellingwedde', zegt de kersverse gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) die het dossier herindeling in zijn portefeuille krijgt.
Draai

Dit bleek bij de presentatie van
van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Het college wil de gemeentelijke herindeling niet langer gedwongen opleggen, in tegenstelling tot het huidige provinciebestuur.

Gedeputeerde

'Ik heb tot dusverre als Statenlid over de herindeling gesproken. Ik ga nu voor het eerst als gedeputeerde met de gemeenten praten', zegt Brouns.

Zwertbroek

Tim Zwertbroek zat namens D66 aan de onderhandelingstafel. Volgens hem heeft zijn partij op het herindelingsdossier geen veer gelaten.
'De onderzoeken hebben tot dusverre hun waarde bewezen. Er zijn allerlei samenwerkingen al in gang gezet. Nogmaals - zoals ons akkoord heet - wij hebben er vertrouwen in dat we de goede kant op blijven gaan.'
In de afgelopen periode uitte D66-gedeputeerde Bote Wilpstra regelmatig kritiek op gemeenten die in zijn ogen niet opschoten met de herindeling. Het kon hem niet snel genoeg gaan. Tot onvrede van meerdere gemeentebestuurders.

Lees alles over de herindeling