Luis Suárez mag zijn tanden in Arjen Robben zetten

© EPA/Yoan Valat/ANP/Bewerking RTV Noord
Arjen Robben en Bayern München moeten met FC Barcelona afrekenen om de finale van de Champions League te bereiken. Barcelona is de club van Lionel Messi en oud-FC'er Luis Suárez.
De Duitse en Spaanse topclubs werden vrijdag bij de loting voor de halve eindstrijd in het Zwitserse Nyon aan elkaar gekoppeld. Bayern speelt eerst uit.

Buikspier

Robben deed in de kwartfinales tegen FC Porto niet mee bij de Duitse recordkampioen. De Bedumer is momenteel herstellende van een blessure aan een buikspier.
Afgelopen woensdag liet hij weten dat hij nog zo'n twee weken nodig heeft om weer fit te worden. Dat zou betekenen dat hij net op tijd speelklaar is voor de eerste ontmoeting met de Catalanen, die op 5 of 6 mei plaatsvindt. De return is op 12 of 13 mei.

Bayern is de favoriet

De statistieken zijn in het voordeel van Bayern. De clubs speelden acht keer tegen elkaar in de Champions League. Bayern won vijf van die duels.
Twee jaar geleden troffen de clubs elkaar ook al in de halve finale. Toen won Bayern beide duels met overtuigende cijfers. In München werd het 4-0, waarna Bayern in Camp Nou met 0-3 won.
De andere halve finale gaat tussen Juventus en regerend Champions Leaguewinnaar Real Madrid. De finale is op 6 juni in Berlijn.