Wat is er te doen op Koningsdag?

Maandag 27 april is het weer zo ver: Koningsdag. Wat is er op deze dag zoal te doen in onze provincie? Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor u op een rijtje.
Koningsnacht

De nacht voor Koningsdag beginnen de festiviteiten al tijdens de Koningsnacht.
Groningen
In de binnenstad van Groningen zijn acht locaties met artiesten. De programmering begint om 17:00 uur en eindigt om 02:00 uur. Er zijn optredens van onder andere Caribean Fever, Mooi Wark en Coldplay-tributeband Goldplay Live. Verder treedt Skrillex op in de Oosterpoort.
Stadskanaal
In Stadskanaal vindt de jaarlijkse Knoalsternacht plaats, met diverse podia met artiesten.

Koningsdag

Tijdens Koningsdag is er van alles te doen in de provincie.
Groningen
In de stad Groningen zijn optredens van artiesten op tien locaties (07:00 uur tot 0:00 uur) en daarnaast is er van 09:00 tot 17:00 een grote vrijmarkt.
Appingedam's Got Talent
Wilt u uw bijzondere kunsten vertonen of die van anderen bewonderen dan moet u in Appingedam zijn. Daar vindt namelijk het evenement Appingedam’s Got Talent plaats.
Vrijmarkt
In Delfzijl kunt u terecht voor de grootste vrijmarkt van het Noorden. Ook in Winschoten is een vrijmarkt. Verder zijn daar allerlei optredens van onder meer DJ School Groningen.
Loppersum
Het Oranje Comité Loppersum viert haar 25-jarig bestaan en daarom zal daar een extra groot Koningsdagfeest plaatsvinden. De hele dag zijn er tal van activiteiten. In de avond wordt op het Marktplein het jubileum nog eens extra gevierd met een DJ en een coverband.

Op deze kaart kunt u de grootste evenementen bekijken: