OV-bureau buigt zich alsnog over bezwaar tegen verlengde concessie

Het OV-bureau Groningen-Drenthe neemt alsnog het bezwaar in behandeling dat is ingediend tegen de verlengde concessie voor het streekvervoer in Groningen en Drenthe.
Het OV-bureau besloot eind vorig jaar de concessie van Q-buzz onderhands met twee jaar te verlengen. Dit was tegen het zere been van de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN), de koepelorganisatie van de vervoerders Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

Verlengen

De huidige concessie loopt tot 2017. Het OV-bureau besloot deze te verlengen tot 2019, zodat er voorlopig geen nieuwe bezuinigingen op het busvervoer nodig zouden zijn. De andere vervoersbedrijven vinden dat deze verlenging tegen de regels is.
FMN besloot het er niet bij te laten zitten en stapte naar de Voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Dat is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht.

In behandeling

De zaak werd vrijdag behandeld. Tijdens de zitting beloofde het OV-bureau Groningen-Drenthe alsnog het bezwaar van FMN in behandeling te nemen. In afwachting van een besluit is FMN akkoord gegaan met het opschorten van de rechtszaak. De beslissing van het OV-bureau wordt voor eind juni verwacht.
FMN verwacht alsnog in het gelijk te worden gesteld. In dit geval is er voldoende tijd om een nieuwe aanbestedingsprocedure in gang te zetten.