VVD Bedum is nog steeds ongerust over school

© Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Het zit de VVD nog steeds niet lekker. Is de Regenboogschool in Bedum nu veilig of niet? De VVD heeft vragen gesteld tijdens de raadsvergadering donderdagavond.
Er ligt alleen een
van expertisebureau Vergnes waarin staat dat de school onveilig is, stelt fractievoorzitter Menco Slager. 'We horen steeds dat de school in principe veilig is.' De VVD'er wil weten waar de wethouder zich op baseert.
De eerste conclusies van een vervolgonderzoek van onderzoeksbureau VIIA zijn voor wethouder Menne van Dijk aanleiding om vast te stellen dat de school veilig is.
Er kan volgens de wethouder gewoon onderwijs gegeven worden in het gebouw.
Menco Slager is niet tevreden: 'In het enige beschikbare document van het VIIA staan bouwkundige aanbevelingen. Niet hoe het met de veiligheid gesteld is'. Het document is sinds gisteravond openbaar: Uitvoeringsplan VIIA

Meer onduidelijk

Raadslid Slager heeft meer vragen. 'Op grond van welk onderzoek heeft de wethouder de raad in februari geïnformeerd? Er was toen nog geen onderzoek naar de veiligheid van de school gedaan.' stelt de VVD'er.
'Op basis van inspecties van interne medewerkers en bouwkundigen', reageert wethouder Menne van Dijk.
'Alle risicovolle elementen zijn aangepakt. De schoorsteen, de balkons en de noodtrap. Aan de plafonds moet wat gebeuren maar op dit moment vormen die geen risico.'

Geen antwoord

'Ik ben met een kluitje in het riet gestuurd', vertelt Menco Slager na afloop van de vergadering. 'Ik heb nog steeds het gevoel dat niemand heeft vastgesteld dat de school veilig is.'
De ChristenUnie en de PvdA vonden de discussie maar niks. 'Ik denk dat deze discussie niet bijdraagt aan het veiligheidsgevoel van de ouders'. PvdA-raadslid Jaap Heres sluit zijn reactie af door te zeggen dat er geen politiek spelletje gemaakt van moet worden.

Eind conclusies?

De gemeente Bedum verwacht dat het vervolgonderzoek door de VIIA naar de Regenboogschool in Bedum nog voor de zomervakantie klaar is.