FC Groningen-fan ligt voor niets uren in de kou; kaartje is ongeldig (update)

Om half drie 's nachts ligt Jeffrey Posthumus op 14 april voor de ingang van de Primera in Emmeloord. Het lukt: hij weet twee kaartjes te bemachtigen voor de bekerfinale. Maar wanneer de oud-Delfzijlster thuiskomt, ziet hij tot zijn schrik dat er iets mis is met de kaartjes.
Barcode

'Ik zie ineens dat onze twee kaarten dezelfde barcode hebben. Er stonden ook geen namen op.' Posthumus neemt contact op met de Primera. Die vertellen hem dat het inderdaad niet klopt.

Geen zorgen

Posthumus belt vervolgens zelf naar FC Groningen. 'Die gaven aan dat we ons geen zorgen hoefden te maken.'

Uitverkocht

Later krijgt hij een mailtje van Primera met het nieuws dat hij toch niet naar de finale kan. FC Groningen kan Posthumus niet helpen. De kaarten zijn immers uitverkocht.

In de steek

'Ze laten ons gewoon in de steek', zegt Posthumus. 'Supporters die van verre komen mag je wel iets beter behandelen.' In totaal overkwam achttien mensen hetzelfde als Posthumus.

Oplossing

De gedupeerde fan ziet wel een oplossing. 'Geef ons gewoon die kaarten die op Marktplaats te koop zijn aangeboden en zijn geblokkeerd. Dan doen ze er iets goed mee. Als FC Groningen echt wil, dan is er wel een mogelijkheid om ons bij die wedstrijd te krijgen.'
Update 15:28
Reactie FC
Inmiddels heeft FC Groningen laten weten druk bezig te zijn met een oplossing. 'Bij het verkooppunt in Emmeloord is een fout gemaakt. Achttien keer is dezelfde kaart uitgedraaid. Dat had uiteraard niet gemoeten', aldus een woordvoerder van de club.
'Op dit moment hebben we nog geen passende oplossing, maar in de loop van volgende week gaan we er alles aan doen om deze achttien gedupeerden in De Kuip te krijgen.''