Donar plaatst zich moeizaam voor halve finale

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond moeizaam gewonnen (73-87) van Aris Leeuwarden in de kwartfinale van de play-offs. Pas in het vierde kwart nam Donar afstand van de Leeuwarders. Door de overwinning heeft Donar zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs.
De kwartstanden in Leeuwarden waren: 14-14, 36-34, 62-59 en 73-87.

Plaaggeest

Tot het vierde kwart gaat de wedstrijd steeds gelijk op. Aris heeft zelfs geruime tijd de leiding in de wedstrijd. Grote plaaggeest voor Donar is Miles Jackson-Cartwright. Hij is zaterdagavond goed voor 18 punten.

Versnelling

Pas in het vierde kwart lijkt Donar te beseffen dat ze beter moeten gaan spelen om te winnen. Jackson-Cartwright moet er in het laatste kwart uit bij Aris omdat hij zijn vijfde fout van de avond beging. Nadat de smaakmaker weg valt bij Aris heeft Donar het gemakkelijker. De ploeg van coach Ivica Skelin gaat sneller en beter spelen. Dat is uiteindelijk genoeg voor de winst.
Topscorer aan de kant van Donar was Mark Sanchez. Hij maakte 18 punten voor de Groningers.
Door de eerdere overwinning van Donar donderdag hebben de Groningers Aris nu definitief verslagen. Donar speelt op zaterdag 2 mei in Leiden de eerste halve finale in de play-offs. Tegenstander is dan ZZ Leiden.