Liveblog: Landstede Volleybal - Abiant Lycurgus 3-0 (gesloten) #lanlyc

© RTV Noord/Theo Sikkema
Abiant Lycurgus speelt zondagmiddag voor de laatste kans om de kans op de eerste landstitel ooit levend te houden. In Zwolle moet gewonnen worden van Landstede Volleybal om een vierde wedstrijd in de best-of-five af te dwingen.
Derde set

En ook de derde set verliest Lycurgus. Het wordt 25-21. Landstede is kampioen en pakt de dubbel. Het zat er ook in de derde finale wedstrijd niet in voor de Groningers.
Geen titel @lycurgus_volley. De derde set gaat met 25-21 naar @LandstedeVolley. 3-0 en 3-0 verlies in de finale. pic.twitter.com/8F96WolKMe
— RTV Noord Live (@noordlive)
24-21
Bij een 22-19 achterstand neemt Taaij mogelijk zijn laatste time-out van het seizoen.
Lycurgus probeert nog een keer weer aan te haken; 20-17 en via Naarden wordt het 20-18.
Bedumer Willem-Maarten Heins komt aan service bij Landstede en het wordt 19-14.
De serve van Lycurgus is te matig om de thuisploeg echt onder druk te zetten. De achterstand loopt op naar vier punten en Taaij neemt een time-out; 17-13.
Terwijl Frank Lubberts een score maakt, ramt Naarden in al zijn frustratie een bal tegen de grond. Het gaatje is twee punten; 14-12 voor Landstede.
Irvin gelooft er nog in en maakt een prachtig punt, maar de achterstand voor Lycurgus blijft; 11-10.
Naarden slaat de bal hopeloos in het net; 7-4 voor Landstede. Hij maakt daarna een mooi punt, maar Landstede blijft voorstaan; 9-7.
Ter Maat timmert rustig door en zet Lycurgus met 6-3 achter.
Van de ingebrachte wissels blijft alleen Dercksen binnen de lijnen. Zoodsma en Hebbink nemen weer plaats op de bank.

Tweede set

Ook de tweede set verliest Lycurgus. Het wordt 25-19 voor Landstede. De thuisploeg heeft nog één set nodig voor de landstitel.
En ook set 2 verliest @lycurgus_volley. @LandstedeVolley wint met 25-19. Stand in sets 2-0. #rtvnoord pic.twitter.com/Es2QvZX0Lo
Spelverdeler Steffan Hebbink komt Zornig vervangen en hij legt zijn eerste setup meteen goed neer; 21-16.
Richting de twintig staat Lycurgus met 19-15 achter. Het moment dat Tjerk Dercksen binnen de lijnen komt voor Chris Voth.
Landstede houdt de regie en bij 18-13 de tweede time-out voor Lycurgus. De Groningers staan onder druk en moeten iets verzinnen om daar nog onderuit te komen.
Gino Naarden houdt de hoop levend en brengt het verschil terug tot drie, maar een foutieve service van Steven Irvin brengt de stand op 16-12.
Taaij probeert de bakens te verzetten bij een 13-10 achterstand. Rutger Zoodsma komt in het veld voor Tim Smit.
Een paar slordigheden van onder andere spelverdeler Jeff Zornig houden Landstede in het zadel bij de stand 12-7. Het wordt nu al buigen of barsten.
Bij de stand 7-5 krijgt coach Taaij een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. De thuisploeg slaat een gaatje; 8-5. Wat Taaij doet besluiten om een eerste time-out te nemen.
Het begin van de tweede set brengt vooralsnog evenwicht; 6-5 voor Landstede.
De eerste set heeft laten zien dat het verschil niet groot is, maar dat Landstede het scherpst is op de momenten dat het moet.

Eerste set

Wouter ter Maat slaat via het blok het tweede setpoint binnen. Lycurgus verliest de eerste set met 25-22. Op de belangrijke punten laat de ploeg het net als in de eerste twee wedstrijden afweten.
De eerste set gaat met 25-22 naar @LandstedeVolley. @lycurgus_volley laat het op de belangrijke punten weer liggen pic.twitter.com/M9Vo7rardC
Bij 23-21 neemt coach Taaij een time-out. Een touché via Wessel Blom zorgt voor een verschil van twee punten.
Het staat 20-20.
Lycurgus slaagt er niet in om de voorsprong van vier punten vast te houden en komt zelfs met 19-18 achter. De belangrijke fase van de eerste set komt eraan.
Bij Landstede toont aanvaller Wouter ter Maat zijn kwaliteiten en houdt de thuisploeg in de race tijdens de eerste set. Landstede komt terug tot 16-15.
In een sterke servicebeurt van Steven Irvin slaat Lycurgus een gaatje; 11-7.
Lycurgus komt scherp uit de startblokken. Oogt fris en komt met 6-4 voor, maar Landstede komt snel langszij; 6-6.
Met een ongewijzigde opstelling start Lycurgus aan het karwei. De afgelopen woensdag goed ingevallen Rutger Zoodsma begint op de bank.
De ploeg van coach Arjan Taaij verloor vorige week zondag het eerste duel in de finalereeks met 3-1 en afgelopen woensdag verloor Lycurgus in het eigen Alfa-college Sportcentrum kansloos met 3-0. De vraag is of de ploeg de mentale tik te boven is gekomen en nog één keer het beste uit zichzelf kan halen om de finale met nog minstens een wedstrijd te verlengen.
Hier gaat @lycurgus_volley vanaf 14 uur proberen een 4e wedstrijd af te dwingen @LandstedeVolley. #finale #rtvnoord pic.twitter.com/UEJaeDmeul