'Het water is heeeerlijk!'

Terwijl in onze provincie het kwik nauwelijks boven de zeven graden uitkomt en de winterjas nog volop in gebruik is, opent een aantal openluchtbaden dit weekend juist hun deuren.
Zwemmen in de kou...?

Zwembad De Dinge in Uithuizen en De Breede in Warffum zijn twee van die baden. En ook al valt het weer dit weekend nog wat tegen, dat mag de pret voor de echte liefhebber absoluut niet drukken.

...geen probleem!

Dat het regent en waait hindert waterratten Luke en Pascal uit Uithuizen totaal niet. De jongens zijn samen met een aantal vriendjes juist naar het zwembad gekomen vanwege het weer.
'Het water is echt heerlijk' lacht Pascal, 'Oké, buiten op de stoep is het wel koud, maar als je gewoon in het water blijft is het echt heel lekker hoor!' De jongens duiken enthousiast van de duikplank af om te laten zien dat het water echt niet koud is.

Het geheim: verwarmd water

Zwembadmanager Bea Veenema weet wel waarom er ook tijdens dit regenachtige weekend nog genoeg zwemfans naar het bad komen: 'Het water is met dit soort buitentemparaturen verwarmd naar ongeveer 22 graden, dus dat is heel goed te doen.'

'Niets te klagen'

Het zwembad opent al jaren in het laatste weekend van april haar deuren. Veenema vindt het wel jammer dat het weer nu wat tegen zit. 'Vorig jaar rond deze tijd hadden we heerlijk weer, maar goed, als het net zo'n zomer wordt als afgelopen jaar ga ik niet klagen.'
Het zwembad is vanaf dit weekend elke dag open. Zwemmen kan tot de eerste zaterdag van september.