Lycurgus ziet kampioenschap naar Landstede gaan

De volleyballers van Abiant Lycurgus moeten het kampioenschap nog minimaal een jaar uitstellen. Ook de derde finalewedstrijd in de play-offs verloor Lycurgus zondag in Zwolle, waardoor Landstede Volleybal kampioen is.
De setstanden waren 25-22, 25-19 en 25-21 in het voordeel van Landstede. Lycurgus begon overtuigend aan de wedstrijd, maar dat was van korte duur. De thuisploeg nam vrij snel de regie over en na 18-18 in de eerste set kon Lycurgus het niet waarmaken en verloor de eerste set met 25-22.

Over en uit

Daarna kwam de ploeg van coach Arjan Taaij feitelijk nooit meer in de wedstrijd. Landstede had zich voorgenomen om het in drie wedstrijden af te maken en speelde ook met die overtuiging. Lycurgus liet af en toe zien heel goed te kunnen volleyballen, maar het was niet constant genoeg.
Geen titel @lycurgus_volley. De derde set gaat met 25-21 naar @LandstedeVolley. 3-0 en 3-0 verlies in de finale. pic.twitter.com/8F96WolKMe
— RTV Noord Live (@noordlive)
Twee finales verloren

In de derde set kwam Lycurgus nog terug tot 22-20, maar toen liet bijvoorbeeld Wouter ter Maat zijn kwaliteit nog maar weer eens zien en maakte belangrijke punten in de beslissende fase.

Landstede beter

Lycurgus stond ook in de bekerfinale dit seizoen en was daarin ook de mindere van Landstede. Het niveauverschil tussen beide ploegen was vaak niet groot, maar in de finale om het kampioenschap werd duidelijk dat kampioen worden niet eenvoudig is. Landstede was in de drie wedstrijden duidelijk beter.