FC Groningen vergeet te winnen van Feyenoord

FC Groningen is zondagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Feyenoord. In de Euroborg is het 1-1 geworden door doelpunten van Jordy Clasie en Tjaronn Chery.
Betere kansen

In de eerste helft zijn de betere kansen voor FC Groningen. Chery en Mahi krijgen grote kansen op de openingstreffer. Terwijl FC Groningen de kansen mist schiet Feyenoord aan de andere kant wel raak. Jordi Clasie schiet een afvallende bal via FC Groningen-verdediger Burnet tegen de touwen.

Schitterende goal

Vlak voor rust komt FC Groningen op gelijke hoogte. Een vrije trap van ruim dertig meter schiet Chery in de kruising: 1-1.

Buitenspelgoal

In de tweede helft gaat de wedstrijd op en neer. Feyenoord krijgt via Toornstra en Kazim-Richards twee kansen, maar de grootste kansen zijn voor FC Groningen. Een kopbal van Michael de Leeuw wordt ternauwernood gekeerd door Vermeer. De rebound schiet Hans Hateboer binnen, maar de goal gaat niet door, omdat Hateboer buitenspel staat. Juninho Bacuna tovert even later met de bal. Met de hak omspeelt hij Karsdorp, maar oog in oog met Vermeer lobt de aanvaller de bal net naast.
In de slotfase wordt het nog onvriendelijk op het veld. Feyenoord-verdediger Khalid Bouhlarouz krijgt een minuut voor tijd nog een rode kaart van scheidsrechter Higler. Bouhlarouz gaf Lindgren een tik in zijn gezicht. Bepalend voor de eindstand is de rode kaart niet meer.
Door het gelijkspel blijft FC Groningen achtste op de ranglijst. Volgende week speelt FC Groningen de bekerfinale in Rotterdam tegen PEC Zwolle.