Andrei (13) wint Prinses Christina Concours en een studiebeurs

© Prinses Christina Concours
Het Groningse pianotalent Andrei Makarov heeft zondag een gedeelde eerste prijs gewonnen bij het Prinses Christina Concours in Den Haag. En hij won een studiebeurs.
De afgelopen maanden deden meer dan vierhonderd jonge muzikanten van 12 tot 20 jaar uit het hele land mee aan de selecties. Voor de finale in Den Haag waren zeven jonge muziektalenten doorgedrongen. Andrei won eerder al de
in Groningen.

Studiebeurs

Prinses Christina overhandigde de prijzen aan Andrei. Dat zijn er drie in totaal. De eerste is meteen de klapper: De Ruud van der Meer Prijs, een studiebeurs. Die kreeg hij doordat hij met zijn 'grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek.
De tweede is een live-optreden in het AVROTROS-radioprogramma 'Spiegelzaal' vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. En tot slot won hij een jaarlidmaatschap de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Gedeeld

Benjamin Farber uit Amstelveen won in dezelfde categorie (12 tm 14 jaar) ook de eerste plaats. Maar de studiebeurs ging aan zijn neus voorbij.