Provincie ontwaakt na Koningsnacht (update)

'Druk en gezellig'. Zo omschrijft de politie in Stadskanaal de Koningsnacht. Op enkele aanhoudingen na verliep de Knoalsternacht goed. Update 10.48 uur.
De Grote Markt in Groningen zag zwart van de mensen. Bij het opkomen van de zon maakten de feestgangers plaats voor standhouders en bezoekers van de diverse vrijmarkten.

Update 10.48 uur:

De politie in Stadskanaal greep drie jongens (16, 17 en 23 jaar) in de kraag op het terrein achter een supermarkt aan de Poststraat.
De 23-jarige was in het bezit van een taser, de 16- en 17-jarige hadden allebei een mes bij zich. Een 28-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze werd aangehouden op het Europaplein, omdat hij probeerde te betalen met een vals 50 euro-biljet. Uit onderzoek bleek dat de man ook al twee keer eerder had betaald met een dergelijk biljet.
Ook werd een 38-jarige man uit Borger op het Europaplein aangehouden, omdat hij 's nachts een 15-jarige jonge vrouw uit Onstwedde zou hebben bedreigd met een mes. Surveillerende agenten werden aangesproken door de 15-jarige. Ze vertelde dat ze was bedreigd met een mes. Ze wees de verdachte aan. Agenten hebben de man aangehouden. Hier was een groep omstanders het niet mee eens en bemoeide zich er mee. Nadat de verdachte naar het politiebureau was gebracht, keerde de rust terug. De politie doet onderzoek.
Hoezo drukte?

— Sikkom (@Sikkom050)
Het was druk en gezellig tijdens knoalsternacht. Wij hebben verschillende aanhoudingen o.a geweld/bedreiging/wapen bezit en vals geld.

— Politie Stadskanaal (@politie_stdsknl)