Zaalvoetbalwedstrijd ontaardt in vechtpartij in Wildervank

Bij een zaalvoetbalwedstrijd van Veld- en Zaalvoetbalvereniging Veendam (V&Z) is afgelopen vrijdag een vechtpartij ontstaan. Dat gebeurde nadat een speler en een coach een rode kaart kregen. Bij de vechtpartij waren enkele tientallen mensen betrokken.
De knokpartij ontstond tijdens de finale van de bedrijvencompetitie die werd gespeeld in de Wildervanckhal in Wildervank. Op het veld stonden de teams ZVV Ron Haans en Glasgarage Van Ringh.
Eén van de spelers moest van het veld af na een rode kaart. Ook de coach van het team kreeg een rode kaart kreeg. Op de tribune gingen mensen zich er woordelijk mee bemoeien.
De gemoederen liepen bij de toeschouwers zo hoog op, waarna een vechtpartij uitbrak.

Geschrokken

De voorzitter van V&Z Aeilt Hassing is flink geschrokken van de knokpartij. Hij heeft het er nog steeds moeilijk mee: 'Op een zeker moment werd er wat geroepen en er wordt geklapt. Je denkt dan bij jezelf: dit kan niet, dit komt niet goed. Dan sta je met je mond vol tanden.'

Gewond

Uiteindelijk hebben mensen de vechtpartij weten te sussen. De politie kwam op het moment dat het net was afgelopen. In ieder geval één van de ruziemakers raakte gewond aan zijn gezicht. 'Maar het had nog veel erger kunnen zijn. Als je dertig man om je nek hebt, dan weet je wel wat er gebeuren kan', zegt Hassing.

De druppel

Het was niet de eerste keer dat er gevochten werd bij de zaalvoetbalcompetitie in Veendam. Volgens Hassing is het vaker gebeurd. Dit is dan ook de druppel; hij denkt er over na om te stoppen: 'Ik zit er echt mee. Ik slaap slecht, ik heb er last van. Als ik wakker wordt denk ik gelijk weer: verdomme, wat is daar gebeurd, waarom moet dit, waar hebben wij dit aan te danken? We staan altijd voor die jongens klaar. Het doet heel veel pijn. Heel veel pijn.'

Einde V&Z

Als Hassing stopt, betekent dat volgens hem het einde van de bedrijvencompetitie in Veendam: 'Als ik beslis, hebben we geen V&Z meer. De vereniging bestaat al vijftig jaar, veertig jaar voetballen we in de zaal. We hebben heel veel lol gehad. Maar nu verpesten een paar mensen het voor de rest. Dat doet pijn in mijn hart.'

Geen aanhoudingen

De politie is op de hoogte van het incident, maar er is niemand aangehouden na de vechtpartij. Ook de KNVB is ingelicht. Het is nog niet duidelijk of de voetbalbond stappen onderneemt tegen de ruziemakers.