Heul Grunnen in de ban van voetbalkraker Carnaval in t Noorden

© RTV Noord
Rooie Rinus en Pé Daalemmer verbreken alle records. De video van de bekerfinale-versie van Carnaval in t Noorden is in minder dan een dag tijd meer dan 160.000 keer bekeken. Op Facebook lijkt 'heul Grunnen' de clip te willen zien.
En de reacties? Die zijn laaiend enthousiast. Van ‘mooi man’ tot ‘nu moeten we wel winnen’. ‘Levende legendes’ worden Pé en Rinus genoemd. Veel fans zijn het er over eens: dit nummer is hét bekerlied.
@rtvnoord Heul Grunnen in de ban van voetbalkraker Carnaval in t Noorden pic.twitter.com/pFTqCxG7zd
— RTV Noord Live (@noordlive)
‘Heb zelfs mijn eigen kaartje voor zondag gekocht’

Eén van de fans merkt op dat het shirt van Rooie Rinus niet meer actueel is. Maar dat laat de oer FC Groningen fan natuurlijk niet over z'n kant gaan. ‘Ik ben gewoon een verstokte jarenlange FC supporter, die door RTV Noord en FC Groningen gevraagd is een liedje te maken, gratis en voor niks. Heb zelfs mijn kaartje voor zondag in de Kuip zelf gekocht... En dat shirt, dat is pure nostalgie - en bovendien zit het heerlijk!’
@rtvnoord ‘Heb zelfs mijn eigen kaartje voor zondag gekocht’ pic.twitter.com/TpZkLHGiyE
— RTV Noord Live (@noordlive)
‘Apmoal geweldig’

Het nummer ging dinsdag in het Radio Noord-programma De Centrale in première. Dezelfde avond praten
. Ze konden het amper geloven 'Mor apmoal geweldig!' was de reactie van het duo.

Fanzone

Tijdens de bekerfinale op zondag gaan Pé en Rinus optreden in de fanzone bij De Kuip in Rotterdam. Zij zijn dan live te zien tussen vier en half vijf.