Veendammer zoutproducent Nedmag breidt uit

Zoutwinningsbedrijf Nedmag Industries in Veendam heeft zoveel succes met het nieuwe produkt magnesiumhydroxide dat de opslagcapaciteit drastisch wordt uitgebreid.
Zw
aar transport

Vandaag werden vanuit Zweden vier grote silo's per schip aangevoerd. Iedere silo heeft een opslagcapaciteit van 300.000 liter. Met de investering zijn miljoenen euro's gemoeid.

Milieuvriendelijker

Magnesiumhydroxide wordt onder meer gebruikt in de pulp- en papierindustrie, voor afvalwaterzuivering en voor de verwerking van rookgassen. Het is milieuvriendelijker dan de chemicaliën die tot nu toe bij dit soort industriële processen worden gebruikt.

Vloeibaar

Nedmag is pas een jaar bezig met het op grote schaal produceren van magnesiumhydroxide. Die produktie kwam op gang toen er een manier gevonden werd om magnesiumhydroxide langdurig in vloeibare vorm te bewaren.

Wereldmarkt

Nedmag is meteen één van de grootste producenten van magnesiumhydroxide ter wereld. Door de productie op te voeren wil het bedrijf zijn positie op de wereldmarkt veilig stellen.

Geen extra banen

De extra produktie heeft niet tot gevolg dat er meer zout gewonnen moet worden; want Nedmag heeft bij andere produkten juist te maken met minder vraag. Ook ontstaat er geen extra werkgelegenheid door de produktie van magnesiumhydroxide.