Geen 'like' voor aanbieden gestolen telefoon

© Astrid Mellema/RTV Noord
Een 24-jarige Groninger is in de kraag gevat op verdenking van diefstal of heling van een mobiele telefoon.
Driehonderd euro

Een 49-jarige vrouw uit de stad liet haar mobieltje liggen in een winkel in de Groninger wijk Lewenborg. Toen ze zich dat realiseerde en terugging, was de telefoon verdwenen. Omdat ze er waardevolle foto's op had, plaatste ze een oproep op Facebook. Ze stelde de vinder driehonderd euro in het vooruitzicht.

Ze vertrouwde het niet

Via de sociale media meldde de 24-jarige man zich. Hij vertelde dat hij wist waar de telefoon was en dat de vrouw hem kon terugkrijgen in ruil voor de beloning. De vrouw vertrouwde het niet, ook omdat de man volgens haar 'een vaag verhaal' vertelde. Ze schakelde de politie in en maakte een afspraak met de 'vinder'. Op de afgesproken tijd en plaats kwam echter niet zijzelf opdagen, maar agenten.

Foto's zijn weg

Tegen de politie vertelde de man dat de telefoon bij een kennis van hem zou hebben gelegen. De Stadjer moet nog worden gehoord, het is nog niet duidelijk of hij de telefoon heeft gestolen of hem wilde doorverkopen voor iemand anders. De vrouw heeft haar mobieltje terug, maar de foto's en alle informatie is ze kwijt: het apparaat is gestript.