Echtpaar Bellingwolde gestraft voor hennepbezit

© Flickr/Mencantagava (Creative Commons)
Een 53-jarige man uit Bellingwolde en zijn 50-jarige vrouw zijn woensdag door de rechtbank veroordeeld voor hennepbezit.
De man heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken gekregen en moet 500 euro boete betalen. De vrouw kreeg een taakstraf van vijftig uur.

Natte hennep

De twee waren op 27 januari henneptoppen aan het knippen in een schuur in de tuin toen de politie hen op heterdaad betrapte. Ze hadden daar 1,3 kilo natte hennep liggen. Daar zouden ze 150 euro mee verdienen. 
De man is een bekende van de politie. Hij is vaker opgepakt in verband met wiet en had enkele jaren geleden zelf een hennepkwekerij in huis. Zijn vrouw had geen strafblad.

Hasjkoning

Omdat de man eerder een werkstraf heeft gekregen, kon de rechter hem niet nog eens aan het werk zetten. Hij koos voor een boete omdat de man kort geleden ontdekte dat hij een hersenbeschadiging heeft. Celstraf leek de rechter daarom niet verstandig. 
De rechter gaf de man wel een fikse waarschuwing. 'Voor u het weet ziet iedereen in het wereldje u als de hasjkoning en wordt u weer benaderd voor een klus. Maar als u hier nog eens zit, stuur ik u wél naar de gevangenis.'