Stadjer bedreigt ex met pistool en messen

© Marc McLaughlin / Flickr Creative Commons
Negen maanden cel en nog eens negen maanden voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie tegen een 45-jarige man uit Groningen, die vorig jaar zijn ex-vriendin mishandelde en meermalen met de dood bedreigde. Ook had hij twee politieagenten flink schrik aangejaagd.
'Dit is een man van het grote gebaar, maar eigenlijk heeft hij een klein hartje', zei de advocaat van de man. De man, fors van postuur en met luide stem, zat snikkend in de rechtszaal toen de rechter met hem over zijn toekomst sprak. 

Razernij

Zo kwetsbaar toonde hij zich in augustus niet tegenover zijn ex-vriendin, volgens het Openbaar Ministerie. De man bedreigde de vrouw met wie hij drie jaar samen was met de dood. Ze hadden ruzie over de autopapieren. Daarvoor trapte hij haar voordeur aan de Grote Beerstraat in Groningen in.
Toen de politie kwam, bleef de man razend. 'Ik doe dit werk al 32 jaar, ik heb niet vaak meegemaakt dat ik zo vaak en zo agressief met de dood ben bedreigd', verklaarde een van de twee agenten.
Ook in juli had de man de vrouw, in het bijzijn van haar zoon en dochter, bedreigd. Ditmaal met een pistool. Bij de politie stond de man al langer bekend als vuurwapengevaarlijk. 

Complot?

De Groninger ontkende en stelde dat de politie hem bij elke aanhouding beschuldigde van bedreiging. Zijn ex en haar dochter wilden hem alleen maar de gevangenis in krijgen, zei hij.