Van de Looi: 'Alles en iedereen hunkert naar de beker'

Tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan de bekerfinale was niet veel nieuws te horen. In Zeist waren beide trainers en aanvoerders aanwezig om vragen te beantwoorden. 'Trots', was vooral veel te horen.
'Ik ben trots omdat dit mijn tweede jaar als hoofdtrainer is, maar vooral trots op alles en iedereen binnen de club', zegt Erwin van de Looi.
Ook aanvoerder Maikel Kieftenbeld is trots: 'Het leeft enorm en dat maakt me vooral ook heel trots, trots dat we in die positie staan om voor onze fans de beker te kunnen winnen. Dat is heel mooi.'

Achtergesteld Groningen?

Of Groningen zich door het winnen van de beker op de kaart kan zetten? Een journalist doelde daarmee op het achtergestelde gevoel wat veel Groningers volgens hem hebben.
'Nee hoor', zegt Van de Looi. 'Een achtergesteld gevoel? Heeft daar niks mee te maken, maar met de honger naar succes. Alles en iedereen hunkert naar de beker.'

Kijkersvragen

Voordat de journalisten vragen mochten stellen, was het aan 'het volk'. De KNVB heeft via Twitter en Facebook vragen verzameld en die waren eigenlijk het leukste.

Welke tactiek?

Zo werd Van de Looi gevraagd welke tactiek hij gaat hanteren. 'Ja, dat wil ik ook wel eens horen', zei tegenstander Ron Jans lachend. Helaas voor Ron: 'We kunnen zowel aanvallend als op de counter spelen', zei Van de Looi.

Lege prijzenkast

Dat de prijzenkast van FC Groningen leeg is, ligt voor een deel aan Ron Jans zelf, lachte hij: 'Ik heb daar hard aan meegeholpen inderdaad. Toen ik trainer was van de FC kwamen we nooit verder dan de kwartfinale'.
Maar, probeerde Jans de Groningers gerust te stellen: 'Ooit wint FC Groningen de beker. Dat is misschien heel snel al. Maar dat kan ook pas over vijftig jaar'.
En zo verloopt de psychologische oorlogsvoering in de aanloop naar de bekerfinale behoorlijk beschaafd.