Van rotte kies naar prachtig gebit: Centrum Kabzeël

Voormalig zalencentrum Kabzeël in Appingedam is omgebouwd tot multifunctioneel centrum. Daarmee is een lang gekoesterde wens van de gemeente Appingedam in vervulling gegaan.
De gemeente is blij met de renovatie. Zij vond het leegstaande pand absoluut niet passen in het vernieuwde stadscentrum.

Van lelijk naar mooi

Wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam glundert van trots: 'Het is gelukt om van dat oude leegstaande pand iets moois te maken. Het pand is helemaal opgeknapt zodat het weer mensen trekt: vooral jeugd en jongeren.'

'Jongerenlokkers'

Een van die 'jongerenlokkers' is de dansstudio van Esmee Tapilatu uit Appingedam. Maar de muziekband Music and Pleasureband, voor mensen met een verstandelijke beperking, moet nieuw leven in het pand blazen.

Vestzak theater maar ook kerk

Het is de bedoeling dat de verenigingen de zalen ook kunnen huren en dat de Gereformeerde Kerk er diensten kan houden. 'Ook zit er een podium in waardoor je het complex ook als vestzaktheater kunt gebruiken', zegt Annalies Usmany. Aanstaande vrijdag wordt Kabzeël officieel geopend, zaterdag is er een open dag.

Verbouwing twee

Eerder werd de bijbehorende kosterswoning al verbouwd en in gebruik genomen als jongerenexpertisecentrum voor de jeugd uit Delfzijl en Appingedam.