'Pedostempel' voor seks met gewillig meisje?

© FPS/Jos Schuurman
Drie mannen van 21 en 22 jaar uit Hoogezand stonden donderdag voor de rechter omdat ze elk afzonderlijk seks hebben gehad met een 14-jarig meisje, dat dit zelf wilde.
Het Openbaar Ministerie wil dat de mannen één dag de gevangenis in gaan en 240 uur taakstraf krijgen.
Het meisje had eind 2013 contact gezocht met de mannen, die ze kende uit het uitgaansleven. De drie meenden allemaal dat ze 'minstens zeventien' was. 'Jongens hoeven geen moeite te doen mij in bed te krijgen en dat is eigenlijk best een slechte eigenschap van mij', vertelde ze de politie.
De zaak kwam aan het licht toen de moeder van het meisje argwaan kreeg. Ze was bang dat haar dochter in handen van een loverboy was gevallen. Dat bleek anders te zitten.

Heetst van de strijd

'Ze zijn zelf bijna nog pubers', meent de advocaat van de verdachten. 'Ze sliepen met een meisje waarvan ze niet eens vermoedden dat ze minderjarig was. Je gaat in het heetst van de strijd toch niet naar haar ID-kaart vragen.'
Als de drie mannen worden veroordeeld, krijgen ze problemen bij hun toekomstige carrière, stelt de verdediging, omdat ze dan het stempel 'pedoseksueel' krijgen.

Voorbeeld

Volgens het OM moet een veroordeling een voorbeeld stellen. 'Andere jongemannen in Hoogezand moeten weten dat ze van jonge meisjes af moeten blijven.' 
De rechter doet 13 mei uitspraak.