Staking Teijin Delfzijl gaat niet door

De aangekondigde staking bij kunstvezelproducent Teijin Aramid in Delfzijl gaat niet door. De directie biedt een grotere loonsverhoging aan. Na vijf vergaderingen de afgelopen dagen gaan de leden van FNV Procesindustrie akkoord.
Teijin bood eerder niet meer dan 0,75 procent loonsverhoging. De vakbond stelde een ultimatum en dreigde te gaan staken.
Nu krijgen de werknemers twee procent voor dit jaar en nog eens twee procent volgend jaar.

Vertrouwen

De directie zegt ook te willen werken aan herstel van vertrouwen bij de 260 werknemers. De bond stelt namelijk dat zij geen fiducie meer hebben in zowel de directie als de afdeling personeelszaken van Teijin. De directie wil dat in het reguliere overleg met de bonden bespreken. Het eerste overleg vindt na de zomer plaats.
FNV Procesindustrie verwelkomt dit als eerste stap, maar wil niet afwachten. 'Het probleem speelt nu, dus moeten we ook nu naar oplossingen zoeken', zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen. In de tussentijd wordt daarom een eigen medewerkerstevredenheidsonderzoek gedaan. Voor dat onderzoek gaat de FNV samenwerken met de andere bonden en de ondernemingsraad van Teijin.