'FC Groningen, wat een buttclub joh', zegt Rotterdamse cabaretier

© RTV Noord
Het lijkt of FC Groningen deze dagen alleen maar fans heeft, maar wie goed zoekt vindt uitzonderingen. Zo heeft de Rotterdamse cabaretier Martin van Waardenberg geen goed woord over voor FC Groningen.
'Wat een but-club joh', zegt hij over de FC, na de wedstrijd afgelopen zondag tegen 'zijn' Feyenoord (1-1).

'Lindgren dodelijk gewond'

Hij doelt op de rode kaart die Khalid Boulahrouz ontving na een opstootje in de slotfase. Daarbij sloeg de Rotterdamse verdediger Rasmus Lindgren, die vervolgens achterover viel.
'Hij doet effe zo', zegt Van Waardenberg terwijl hij een kleine aai uitbeeldt. 'En toen liggen. Oh man, of 'ie dodelijk gewond was', zegt hij over Lindgren.

'Al het gas eruit halen'

'Weet je wat ze met Groningen moeten doen? Al het gas eruit halen en verkopen aan Duitsland', vervolgt hij. 'Sjonge jonge, wat een but-club joh. Ik kom er nooit weer, dat hele Groningen niet.'
Dat zei Van Waardenberg in de wekelijkse Betweters, waarin sportjournalisten Hugo Borst en Koert Westerman voorbeschouwen op de voetbalwedstrijden in Nederland.
Onbedoeld zal de Rotterdammer FC Groningen motiveren om zondag die beker te pakken, in 'zijn' Rotterdam, in 'zijn' Kuip-stadion.