'Normaal zie je dit alleen op tv, maar nu maken we het zelf mee'

Ze hadden er net een trektocht van drie weken door Nepal op zitten, toen het land getroffen werd door een aardbeving. Wilko en Hanna Bodde uit Groningen besloten te blijven en de handen uit de mouwen te steken.
Jeep

De broer en zus hebben zich aangesloten bij
, een organisatie die ervaring heeft met het brengen van hulpgoederen naar onherbergzame gebieden. In een jeep brengen ze water, eten, medicijnen en dekens naar de slachtoffers.
Wilko: 'Het is heel heftig. Het zijn beelden die je normaal op televisie ziet, maar nu maak je het zelf mee'.

Bergdorpen

Wilko en Hanna verblijven zelf op een veilige plek, maar eigenlijk willen ze de bergen in. Wilko: 'Niemand bekommert zich om de mensen in de bergdorpen. We willen daar heen, maar dat kan op dit moment niet, omdat er geen wegen naar toe zijn'.

Geld

Volgens Wilko komt de hulp momenteel wel op gang. Vanuit de overheid wordt nog weinig gedaan en er gaan geruchten over corruptie. Toch zien Wilko en Hanna dat er initiatieven zijn om mensen te helpen. 'Maar het is duidelijk dat er heel veel geld nodig is', vertelt Wilko.

Voor de voeten lopen

Wilko en Hanna hebben geen idee hoe lang ze nog in Nepal blijven. 'We willen helpen, maar we gaan professionele hulpverleners niet voor de voeten lopen.'
Vrijdag is er een landelijke actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.
Ga naar de website van giro 555 voor meer informatie over de inzamelactie.