Juf Marije: 'Het is zo'n succes, geef het geld aan Giro 555'

De hulpactie van Marije Koster (25) uit Bedum is zo'n succes, dat ze het niet meer aan kan.
Ze vraagt mensen die willen steunen geen geld meer naar haar te sturen, maar over te maken op Giro 555.
Om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal te helpen, vroeg Koster geld van familie, vrienden en andere bekenden. Ze heeft de beving van dichtbij meegemaakt, en helpt nu mensen die geen dak meer boven hun hoofd hebben.

Rijst en slaapzakken

Aan haar oproep is in korte tijd massaal gehoor gegeven. Inmiddels heeft ze ruim 3000 euro ingezameld. Daarmee koopt ze goederen als rijst, tandpasta en slaapzakken die ze meegeeft aan hulpkonvooien die naar het rampgebied trekken.

Maximaal opnamebedrag

Koster betaalt deze spullen van haar eigen rekening, waar mensen geld op hebben gestort. Omdat ze maximaal een paar honderd euro per dag mag opnemen, heeft ze voor de komende weken genoeg geld om de slachtoffers te helpen.
'Als ik nu nog meer krijg, kan ik dat niet meer opnemen van de bank. Ik vind alle aandacht echt super, maar ik kan nu niets meer doen. Daarom vraag ik mensen vanaf nu het geld over te maken op Giro 555.'

Inzameling De Fontein

Koster is op bezoek bij haar Nepalese vriend. Ze reed afgelopen zaterdag in een minibusje door Kathmandu, het zwaarst getroffen gebied, toen de aarde begon te schudden. Ze geeft les op basisschool De Fontein in Ten Boer. De kinderen van die school hebben ook geld ingezameld voor haar actie.