Concurrentiebeding houdt overstap naar Bauhaus tegen

© FPS/Jos Schuurman
De bedrijfsleider van bouwmarkt Hornbach, die over wil stappen naar concurrent Bauhaus, wordt tegengehouden door het concurrentiebeding in zijn arbeidscontract.
De man stapte naar de rechter om dit beding te vernietigen. Zonder succes. De rechter vindt dat de bedrijfsleider niet wordt benadeeld door dit onderdeel in het contract en wees het verzoek af
De bedrijfsleider werkt al twaalf jaar bij Hornbach. De rechter weegt mee dat de man intern door dit bedrijf is opgeleid. Hij bekleedt een leidinggevende functie en heeft inzage in planning, klantenbestand en is op de hoogte van alle strategieën.

Doorgroeimogelijkheden

Dat de concurrent de werknemer van Hornbach een beter salaris en doorgroeimogelijkheden voorspiegelt, doet er volgens de rechter niet toe. Ook Hornbach heeft dezelfde kansen en hetzelfde salaris aangeboden.

Switch

De bedrijfsleider is niet de eerste werknemer van Hornbach die de overstap maakt. Vestigingsmanager Oost maakte de overstap al eerder. Advocaat Marco Swart, die de bedrijfsleider bijstaat, maakte bekend binnenkort met nog een Hornbach-medewerker naar de rechter te stappen voor een switch naar Bauhaus.