Groningse loverboy moet cel in

© Flickr Creative Commons / Bjørn Giesenbauer
Een 37-jarige man uit Groningen moet anderhalf jaar de cel in voor mensenhandel en mishandeling.
Vanaf 2009 dwong de man zijn toenmalige vriendin een jaar als prostituee te werken.
Hij moet de inkomsten uit het prostitutiewerk terugbetalen. Het gaat om een bedrag van 20.000 euro. Daar bovenop komt een schadevergoeding van 25.000 euro voor zijn slachtoffer.
De vrouw leert de Stadjer in 2008 kennen. Ze gaan samenwonen, maar als ze de rekeningen niet meer kunnen betalen oppert hij de mogelijkheid om de prostitutie in te gaan. Daarin wordt hij steeds dwingender.

Emotioneel afhankelijk

De man rijdt de vrouw eerst naar Nijmegen, dan naar Deventer. Als daar minder te verdienen valt, moet ze naar Den Haag, nog later gaat ze naar Doetinchem om te werken. Het geld moet ze, volgens haar verklaring, helemaal aan hem af staan.
De Stadjer heeft haar sociaal en emotioneel volledig in zijn macht. Meerdere ruzies lopen uit op geweld. Zo sleurt hij haar bij de haren vier trappen op of beukt hij haar hoofd zes keer tegen de muur.

Zwanger

Eind 2010 ontdekt de vrouw dat ze zwanger is. Ze besluit uiteindelijk abortus te plegen. In januari 2011 is ze ziek en kan ze niet werken. Haar vriend gaat steeds meer zijn eigen gang en ze vermoedt dat hij een nieuw meisje voor haar in de plaats heeft. Dan gaat ze bij hem weg en meldt zich bij de politie.