Kamp geeft verzet tegen omkering bewijslast op

© RTV Noord
Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat niet dwarsliggen bij het omkeren van de bewijslast in het aardbevingsgebied. Hij heeft dat vrijdagmiddag laten weten na de Ministerraad.
Een grote Kamermeerderheid kwam onlangs, tot ergernis van de bewindsman, met een fiks aantal amendementen op de Mijnbouwwet. Eén daarvan heeft tot gevolg dat de NAM voortaan moet bewijzen dat er géén sprake is van aardbevingsschade.

Geen reactie

Kamp wilde daar eerder deze week nog niet op reageren. Eerst moest het in de Ministerraad worden besproken. De angst was dat hij de complete Mijnbouwwet zou intrekken, maar dat is niet het geval.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer spreekt zich nog voor de zomer uit over de amendementen. Als dat geen problemen oplevert, kan de omkering van de bewijslast binnen een half jaar een feit zijn.

Raad van State

Kamp kondigt wel aan de Raad van State om 'voorlichting' te vragen over de wijzigingen. Hij vroeg zich in het debat hierover al af of het allemaal te snel gaat en of de aanpassingen wel zorgvuldig zijn.
GroenLinks vindt dat belachelijk. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: 'Dit is een schoffering van het parlement.' Ze noemt het een vertragingstactiek.