Ouders krijgen meer inspraak bij school Pieterburen

Basisschool De Getijden.
Basisschool De Getijden. © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
De protestborden kunnen weg bij basisschool De Getijden in Pieterburen. Ouders hebben deze week met schoolbestuur Lauwers en Eems (L&E) afgesproken dat ze gaan kijken naar mogelijkheden om de school in het dorp open te houden. Er is een intentieverklaring ondertekend.
Het schoolbestuur wilde de basisschool sluiten, maar liet eerder al weten hier
. Ouders zijn tegen een sluiting omdat het montessori-onderwijs dan verdwijnt. De afgelopen maanden is er
.

Meer macht voor ouders

Is het gebouw goed genoeg? Hoe kan de werkdruk van de leerkrachten minder worden? Waar halen we nieuwe leerlingen vandaan? Het zijn allemaal vragen waar het schoolbestuur en de ouders zich mee bezig gaan houden.
Ouders krijgen het meer voor het zeggen bij het maken van de plannen om de school open te houden. Ook worden inwoners van het dorp betrokken bij de verwezenlijking van de plannen.
Harm Krol, sector-directeur Lauwers en Eems, heeft alle vertrouwen in deze manier van samenwerken. Binnen drie jaar moet duidelijk zijn of het montessori-onderwijs in Pieterburen levensvatbaar is. Dan zal blijken of een sluiting van de baan is.

Voorbereid zijn

'Ik ben blij dat we nu samen met het schoolbestuur naar een oplossingen zoeken', vertelt Raúl Henriquez. Hij is één van de ouders die bezwaar maakte. 'De protestborden gaan de kast in', lacht hij. 'Alhoewel, in Pieterburen weet je het maar nooit. Er zijn alweer geruchten over een mogelijke opslag van kernafval in het dorp'.