Live: bekerfinale bij RTV Noord

© Martin Drent/RTV Noord
Zondag 3 mei kan FC Groningen historie schrijven door voor het eerst de beker te pakken. RTV Noord pakt groots uit tijdens deze gedenkwaardige dag. Bekijk hier de uitzending.
TV Noord

De uitzending van TV Noord duurt tot 's avonds laat. In de studio van RTV Noord gaan we met deskundige analisten praten over de strijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Barend Beltman, Joop Gall, Walter Waalderbos en Ronald Steenge laten hun licht schijnen over de finale.
Bij de Kuip in Rotterdam praten we met Groninger-prominenten, zoals Erwin Koeman, Peter Houtman, Hugo, Paul Matthijs en Mark van Rijswijk. We laten veel sfeerreportages zien en we volgen de honderden supportersbussen die naar Rotterdam afreizen.
We staan live op de Grote Markt waar Groningen-supporters op een groot scherm naar de finale kunnen kijken. En we zijn in Leek, waar ook een groot scherm staat voor Groningen-aanhangers.

Beelden

Tijdens de wedstrijd laten we sfeerbeelden zien van de Grote Markt en gaan radiocommentatoren Elwin Baas en Henk Elderman op zinderende wijze verslag doen van de finale. Beelden van de wedstrijd zelf mogen we helaas niet uitzenden. Daar hebben we de rechten niet van. Die heeft Fox. Fox zendt de wedstrijd uit op en open kanaal.
In de rust en na afloop van de finale gaan we uitgebreid terugblikken met onze analisten in de studio en met veel reacties vanuit Rotterdam en vanaf de Grote Markt. We laten ook een samenvatting zien van de bekerfinale.

Radio

Radio Noord staat al vroeg in het teken van de finale. FC Groningen Live begint om 11.00 uur en gaat tot laat in de avond door. We hebben gesprekken met legendarische oud-spelers van FC Groningen: Piet Fransen, Jan van Dijk, Erwin Koeman, Erik Nevland, Martin Drent en nog veel meer.
We volgen de verrichtingen van de FC in Leek, vanaf de Grote Markt in de Stad en uiteraard De Kuip. Vanuit Rotterdam zullen verslaggevers Elwin Baas, Henk Elderman en Wiebe Klijnstra u uitvoering op de hoogte houden van de bekerfinale. De wedstrijd begint om 18.00 uur en die zenden we integraal uit. U hoeft geen seconde te missen van de clash tussen Groningen en PEC Zwolle.

Live op internet

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat volgen we het avontuur van de supporters van FC Groningen en de spelers in een liveblog. Verslaggevers Bram Douwes, Suzanne Stoppels, Steven Radersma, Remy van Mannekes en Goos de Boer maken vanaf diverse locaties filmpjes van de finaledag. De wedstrijd kunt u ook volgen via ons liveblog.
Wilt u niets missen van de historische dag van FC Groningen? Volg dan de liveblogs op onze site en apps. Luister vanaf 11.00 uur naar Radio Noord en kijk vanaf 15.45 uur naar TV Noord.