Kolder: 'Groningen heeft goede kans om te winnen'

Marnix Kolder weet hoe het voelt om te winnen van PEC Zwolle. Hij deed dat dit seizoen zelfs twee keer met Go Ahead Eagles. In Deventer waren de cijfers 3-2. De uitwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning.
Het zegt volgens hem niet zoveel over de kansen van FC Groningen in de bekerfinale. 'Het is een wedstrijd op zich, maar ik geef Groningen natuurlijk wel een goede kans om te winnen. PEC heeft voetballend misschien wat meer te bieden, maar Groningen is momenteel in mijn ogen iets stabieler', stelt de spits, die dertien wedstrijden in het shirt van FC Groningen speelde.


'Meer gevoel bij Groningen'

Dat was in de periode dat Ron Jans trainer was van FC Groningen. 'Ik gun het Jans ook wel want het is een goede trainer en een fijne man. Maar ik heb bij Groningen toch meer gevoel. Ik heb nog met Van der Vlag, Van der Laan, De Leeuw en Lindgren gevoetbald en Dick Lukkien zit er op de bank als trainer. Voor die jongens zou ik het geweldig vinden als Groningen wint.'

Zenuwen

Hij twijfelt er niet aan dat Groningen de beker pakt. Een voorspelling over de uitslag geeft hij niet. Wel een goede raad: 'Je moet ze niet laten voetballen. Je moet ervoor zorgen dat je de zenuwen in het begin van je afspeelt en de dingen doet die je altijd doet', zegt de Groninger.