Wedkantoren geven PEC Zwolle nét iets meer kans op beker

© RTV Noord
Het is een nek-aan-nekrace, maar de bookmakers geven PEC Zwolle een nét iets grotere kans op het winnen van de KNVB-beker dan FC Groningen. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal grote wedkantoren.
Zonder uitzondering keren de wedkantoren meer geld uit als FC Groningen wint, dan wanneer de Zwollenaren aan het langste eind trekken.

Toto

Zo keert marktleider Toto bij een 'eentje' (een overwinning voor PEC Zwolle) 2,34 euro per ingezette euro uit. Bij een 'tweetje' (FC Groningen wint) is dat 2,68 euro. Een gelijkspel is goed voor 3,36 euro.
Mensen die bij online wedkantoor Unibet op een overwinning FC Groningen mikken, krijgen 2,70 euro uitgekeerd voor elke euro die ze inzetten. Een zege van PEC Zwolle levert 2,45 euro op. Een 'kruisje' (een gelijkspel) is goed voor 3,50 euro.

Niet zeker van hun zaak

Andere online wedkantoren, zoals Bwin, zetten hun kaarten eveneens op PEC Zwolle. Maar echt zeker van hun zaak zijn ze niet, want de quoteringen liggen dicht bij elkaar en zijn relatief hoog.
Ook in Groot-Brittannië, waar van oudsher veel op sportwedstrijden wordt gewed, gokken de bookmakers op PEC Zwolle. Zo staat bij William Hill PEC Zwolle op 7 tegen 5, en FC Groningen op 17 tegen 10. Ook bij Ladbrokes staat FC Groningen op 17 tegen 10, maar met 29 tegen 20 achten de bookies de kans op een zege van PEC Zwolle toch net iets groter.

Lopend Vuur

Wie gaat volgens u aan de haal met de KNVB-beker? Is dat blauw-wit of toch groen-wit? Stem mee via ons Lopend Vuur.