In de file op weg naar De Kuip

De honderden bussen met voetbalfans, die op weg zijn naar de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen in Rotterdam, veroorzaken grote drukte op de snelwegen.
Onder meer op de A7 voor het verkeersplein in Joure stonden files door bussen en door vakantieverkeer, melden de verkeersdiensten van ANWB en VID. Ook op de A27 tussen Almere en Utrecht is het druk.

Ongeluk

Bij het Gouwe Aquaduct is een ongeluk gebeurd. Enkele auto's zijn daar op elkaar gebotst. Er staat inmiddels een lange file richting Rotterdam. In die file komen mogelijk ook fans te staan, die met bussen vanuit het Noorden naar de bekerfinale rijden.

Honderden bussen

Er zijn circa vijfhonderd bussen met tienduizenden fans onderweg naar De Kuip. De helft daarvan komt vanuit Groningen, de andere helft uit Zwolle.

Politiebegeleiding

De eerste bussen kwamen zondagmiddag tegen drie uur in Rotterdam aan. Motoragenten begeleiden de supportersbussen naar De Kuip voor een goede doorstroming.
Een indrukwekkende sliert bussen met FC Groningen-fans baant zich een weg richting De Kuip #cupkoorts pic.twitter.com/3oUPvjshw9
— FCGOnline (@FCGOnline) 3 mei 2015