FC Groningen pakt de beker

FC Groningen heeft de bekerfinale tegen PEC Zwolle gewonnen met: 0-2. De FC schrijft hiermee geschiedenis. Voor het eerst wint de club de KNVB-beker.
Rusnak scoort

Albert Rusnák scoorde in de 64ste en 75ste minuut in De Kuip in Rotterdam.'Beide goals werden ingeleid door invaller Antonia.
Voor rust ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Na rust kwamen Jarchinio Antonia en Hans Hateboer voor respectievelijk Mahi en Burnet. Dat kantelde de wedstrijd.
Het duel werd op de Grote Markt in Groningen gevolgd. Duizenden fans gingen uit hun dak toen er gescoord werd en uiteindelijk de beker werd gewonnen.

Huldiging

Woensdag wordt de club gehuldigd op de Drafbaan in de Stad.
Als bekerwinnaar heeft FC Groningen zich meteen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League en mag het op 2 augustus met landskampioen PSV strijden om de Johan Cruijff-schaal.