De Papiermolen duikt zestigste zwemseizoen in

De Papiermolen bestaat deze maand zestig jaar. Het openluchtzwembad in de stad opende in 1955 voor het eerst zijn deuren. Sindsdien is het bad niet meer weg te denken uit de zomer van menig Groninger.
De eerste duik van het seizoen

Het is zaterdag 2 mei als het zwemseizoen wordt geopend. Een man of dertig staat bij de toegangspoortjes te wachten tot het zwembad de poorten opent. Ieder jaar is het een strijd: wie neemt de eerste duik?

'Ik kom hier al zestig jaar'

José Doornbos staat ook klaar om een duik te nemen. Vlak voor ze het water ingaat, vertelt ze dat ze het openluchtbad al sinds de opening bezoekt. 'Eerst als kind. En op den duur ga je met je eigen kinderen'.
In de afgelopen zestig jaar is er voor haar niet veel veranderd. 'De bomen zijn gegroeid hè, maar het zwembad eigenlijk niet.' Rondom de Papiermolen is er wel het een en ander veranderd. 'Toen was er alleen maar weiland,' blikt José terug.

Verwarmde kleedkamers

Dat er eigenlijk niet veel is veranderd, beaamt het hoofd van het zwembad, Albert Lubbers. 'Het bad zelf is nog vrijwel hetzelfde. Maar we hebben nu wel verwarmde kleedkamers', lacht hij.
Het zwembad is het hele zomerseizoen open, tot eind augustus.