PvdA Menterwolde boos op wethouder Velthuis

Het college met rechts Jan Velthuis
Het college met rechts Jan Velthuis © Archief RTV Noord/Steven Radersma
De PvdA-fractie in Menterwolde is boos op wethouder Jan Velthuis van Menterwolde Gewoon. Volgens de PvdA lijkt het erop dat 'de beruchte doofpot weer gehanteerd gaat worden'.
De wethouder maakte onderdeel uit van de PvdA, toen die partij de angstcultuur op het gemeentehuis in de gemeenteraad aan de kaak stelde. Toen hij vervolgens wethouder was voor Menterwolde Gewoon, zei hij dat beschuldigingen van die angstcultuur kwaadsprekerij waren.

Raadsvragen

In 2013 stelde de PvdA vragen over de sfeer op het gemeentehuis, tijdens de bespreking van de jaarrekening en de najaarsrekening. Enkele maanden later richtte hij na een ruzie Menterwolde Gewoon op.

Brief

Vervolgens stuurde onder anderen Velthuis, als wethouder voor Menterwolde Gewoon, een boze brief aan de raad. Daarin ontkende het college dat er een angstcultuur heerste. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat die er wel degelijk was.

Kennis van nu

Na het bekendmaken van de resultaten van het onderzoek zei Velthuis dat hij de brief niet zou hebben geschreven met de kennis van nu. Volgens de PvdA wist hij al die tijd al dat er een angstcultuur heerste.
De PvdA wil dat de onderste steen boven komt en dat het college zijn 'conclusies trekt'.