Honderden handtekeningen voor behoud Muzeeaquarium Delfzijl

De Delfzijlsters Cor Kappen en René Perdok hebben inmiddels honderden handtekeningen binnen. Ze zijn een handtekeningenactie gestart voor het behoud van het Muzeeaquarium in Delfzijl.
Beide mannen kunnen zich een Havenstad zonder aquarium niet voorstellen en proberen op deze manier
voor de plannen van de gemeente en Waterschap Noorderzijlvest.


Buitenland

De meeste sympathisanten komen uit de buurt, maar er staan ook handtekeningen op de lijst van mensen uit andere delen van het land. 'Zelfs mensen uit het buitenland steunen onze actie. We hebben zeker al over de vijfhonderd handtekeningen binnen via onze
en via de vellen in onder meer het museum zelf', vertelt initiatiefnemer René Perdok.

'Straks is het te laat'

Volgens Perdok moeten inwoners van Delfzijl en ver daarbuiten nu iets van zich laten horen. 'We moeten nu ingrijpen' zegt hij, 'anders zijn we straks te laat. Dan is het museum gesloopt en is Delfzijl weer een stukje geschiedenis kwijt.'

Muzeeaqurium blij met actie

Gré Doornbos, voorzitter van Stichting Muzeeaquarium, is blij met de handtekeningenactie. 'Ieder gebaar van de inwoners zelf is goed. Of de gemeente daar gevoelig voor is moet nog blijken, maar ik vind het initiatief in ieder geval heel goed'.

Niet de eerste keer

Een paar weken geleden liet Kappen al van zich horen toen bekend werd dat het Muzeeaquarium mogelijk moet wijken voor een verbreding van de dijk. Deze is nodig om Delfzijl ook in de toekomst nog te kunnen wapenen tegen de zee. Volgens hem is er een aantal alternatieven om zowel de dijk te kunnen verhogen als het aquarium te behouden.