Tynaarlo beurt dorpsgenoot Ron Jans op na de cupkater

Tynaarlo heeft zijn prominente bewoner Ron Jans maandag een hart onder de riem gestoken. De trainer van PEC Zwolle, die de KNVB-beker uit handen moest geven aan FC Groningen, kreeg een grote kaart met steunbetuigingen.
Volgend jaar

Verslaggever Ronald Oostingh van RTV Drenthe ging rond met de kaart en wist overal een bemoedigend woordje los te peuteren. Al zijn de meeste dorpelingen blij dat FC Groningen de beker won, ze vinden de oud-trainer van de FC wel sportief. Iedereen die hij in het dorp tegenkwam had zelfs een beetje met Jans te doen.
'Ron, volgend jaar mag je het misschien weer proberen. Voor de competitie het allerbeste! Dat heb ik op de kaart gezet', vertelt een buurvrouw. 'Ja het is sneu dat hij verloren heeft, maar Groningen was beter en de beste wint.'

'Tynaarlo is top'

'Ja, dit is zeker een hart onder de riem van Tynaarlo. We wonen hier nu al een poosje en we hebben het hier fantastisch naar onze zin', reageert Jans wanneer hij de kaart in ontvangst neemt. Jans had toen al twee bloemetjes van de buren in de vaas staan.
'Het is mooi als je merkt dat mensen meeleven, Tynaarlo is echt top', zegt Jans.

Spandoek van FC Groningen

Bij thuiskomst trof hij een spandoek van FC Groningen hangend voor zijn deur aan. Geintje van de plaatselijke sportclub. 'Ja, dat kon ik wel waarderen,' relativeert Jans.
De trainer van PEC geeft aan dat het contrast met vorig jaar erg groot is: 'Toen was er groot feest, nu voel ik me leeg. Maar het feest is de Groningers gegund.'