Directeur Zorggroep Groningen krijgt hulp

© Zorggroep Groningen
De Zorggroep Groningen heeft veel veranderingen op stapel staan. Zoveel, dat er een tweede directeur bij moet komen, vindt de Raad van Bestuur. Op 1 mei is Peter Drenth aan de slag gegaan, naast Margriet Hommes.
De afgelopen jaren heeft Zorggroep Groningen slechte financiële resultaten geboekt. De organisatie voor ouderenhuisvesting en ouderenzorg, kampt met de gevolgen van het beleid om ouderen langer thuis te laten wonen.
Ook moet de zorggroep de nieuwbouw van Innersdijk in Groningen voltooien en rekening houden met een steeds verdere specialistatie van het personeel.

Tweehoofdig

Volgens De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur is het voor één persoon een lastige opgave om de hele organisatie aan te sturen; zowel inhoudelijk, financieel, strategisch als operationeel. Daarom is besloten om een tweehoofdig bestuur in te richten. Drenth was voorheen manager Bedrijfsvoering.
Locaties van Zorggroep Groningen zijn Maartenshof in Groningen, Westerhave in Wildervank, A.G. Wildervanck in Veendam en Innersdijk en Bloemhof in Ten Boer. Tevens is er een eigen Expertise Behandelcentrum met vijf vestigingen in de provincie Groningen.