Kunstenaars en wetenschappers strijden om 'likes'

Groningers die iets kunnen op het gebied van wetenschap, kunst of muziek kunnen zich vanaf nu tot 1 juni presenteren op de site cityoftalent.nl/expo.
Degene die de meeste 'likes' krijgt wint de gouden 'like'. De runner-up verdient een zilveren 'like'. Die worden uitgereikt tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 6 juni.
De wedstrijd moet een jaarlijkse traditie worden. Vorig jaar won fotografe Jentie Youna Jelles, die afstudeerde aan de Fotoacademie in Groningen.

Hangende expo

In de weken voorafgaand aan De Nacht van Kunst & Wetenschap zijn de verhalen van een aantal deelnemers ook zichtbaar in de stad. In grote vierkante, hangende expositieruimtes is onder andere de muziek van de band 'traumahelikopter' te beluisteren en zijn de verhalen van kunstenaar Jos Volkers en wetenschappers Roos Pals en Jetse Goris te zien.
De expositieruimtes zijn voor het eerst te zien bij het Bevrijdingsfestival op dinsdag 5 mei. Na dit festival staan ze bij de Openbare Bibliotheek, het UMCG en een aantal locaties van de RUG en Hanzehogeschool Groningen op het Zerniketerrein.