Organisatie Bevrijdingsfestival: blijf thuis (Update)

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in het Groningse Stadspark raadt mensen aan om thuis te blijven. Dit in verband met het verwachte noodweer. Laatste update: 13:51 uur.

Het festival in Groningen gaat vooralsnog wel gewoon door. Er wordt niet uitgesloten dat het programma straks wordt stilgelegd.

Update 13:42: Jett Rebel aangekomen

Ambassadeur voor de vrijheid Jett Rebel is met de helikopter geland in Groningen. De ambassadeurs, onder wie ook Dotan en Caro Emerald, vliegen met een heli van Bevrijdingsfestival naar Bevrijdingsfestival. Jett Rebel staat in Groningen op het programma. Vanwege het noodweer was het even onzeker of hij kon komen. Organisator Diederik van der Meijde zei hier dinsdagmorgen over: 'Een piloot van Defensie vliegt en hij beslist. We hebben nog niet gehoord dat hij het niet aandurft'. De piloot is dus gewoon opgestegen.

Website

Het is afhankelijk van het weer hoe de rest van de dag eruit ziet. Van der Meide: 'We willen geen enkel risico nemen. Als we besluiten om het festival uit te stellen, laten we dat meteen weten via onze website en de media', zegt de organisator.
Ambassadeur van de Vrijheid Jett Rebel is binnen. En... Het is droog en druk. #opnoord #bf050 pic.twitter.com/EeotWsR42B
— Robert Pastoor (@RobertPastoor) 5 mei 2015