Westelijke ringweg afgezet voor huldiging FC Groningen

De gemeente Groningen verwacht woensdag ruim dertigduizend mensen bij de huldiging van FC Groningen.
Na een rijtoer door de stad worden de spelers op de drafbaan in het Stadspark toegejuicht voor de historische bekerwinst op PEC Zwolle, afgelopen zondag in De Kuip.

Extra fietsenrekken

Om alles in goede banen te leiden, roept de gemeente de fans op zo veel mogelijk lopend, met de fiets of met openbaar vervoer te komen. Er worden extra bussen ingezet en op diverse plekken in de buurt van de drafbaan komen extra fietsenrekken voor vierduizend fietsen te staan.

Omleidingen

Wie toch met de auto komt, moet rekening houden met diverse omleidingen. Zo wordt de westelijke ringweg (Laan 40-45) vanaf 18.00 uur afgesloten tussen het Vrijheidsplein en de afrit Hoendiep. Parkeren moet op plekken die met borden staan aangegeven. Waar nodig plaatst de gemeente tijdelijke lichtmasten.

Live

De huldiging van FC Groningen wordt voorafgegaan door een rijtoer in een open bus door de stad. Die start is om 18.15 uur bij stadion Euroborg. De stoet wordt tussen 19.15 uur en 19.30 uur bij het Stadspark verwacht. RTV Noord rijdt mee in de bus en doet van het begin tot het eind live verslag van de huldiging.
Een overzicht van de verkeersmaatregelen rondom de huldiging van FC Groningen vindt u op de website van de gemeente Groningen.