Iemandsland: Herinneringen aan de Veenkoloniën in de seventies

Gaat het nou over terugkeren naar je geboortegrond, over sociale veranderingen in de jaren zeventig of over de leegloop van de Veenkoloniën? Het muziektheaterstuk Iemandsland behandelt het allemaal. Afgelopen week waren de eerste repetities op locatie: de loods van een bloembollenboer in Nieuw-Buinen.
Iemandsland gaat over de betekenis van het leven in de Veenkoloniën in de jaren zeventig, en nu. De voorstelling is geïnspireerd op de liedjes van Bert Hadders.

Vreemde types

Albert Secuur speelt de hoofdpersooon, Berrie Kazimir, die na dertig jaar terugkeert naar zijn geboortegrond. En daar komt hij nogal wat vreemde types tegen, gespeeld door onder meer van Arno van der Heijden.
De voorstelling speelt in het nu, maar is doorspekt met flashbacks naar jaren zeventig. Dankzij de muziek, aankleding en speciale effects voelt het voor sommige acteurs ook echt aan alsof ze weer terug zijn in hun eigen jeugdherinneringen.

Hadders

Bert Hadders en zijn band De Nozems spelen niet alleen muziek in het stuk, ze hebben ook rolletjes. Al valt dat volgens de voorman lang niet mee en is het verschil met de 'profies' wel duidelijk.
Iemandsland is vanaf 12 mei te zien in de bollenschuur van de familie Schippers-Elberse in Nieuw Buinen.