Donar trekt stand gelijk tegen Leiden

Donar heeft dinsdagavond in MartiniPlaza het tweede duel in de halve finale van de play-offs tegen ZZ Leiden gewonnen. Na de nederlaag van zaterdag in Leiden, zegevierden de Groningers nu met 78-63.
Na een 9-11 achterstand in het eerste kwart, kwam Donar niet meer op achterstand in MartiniPlaza. Ruim 3000 toeschouwers zagen hoe Donar het eerste kwart met een voorsprong van zes punten afsloot: 23-17.
Bij Leiden werd oud-basketballer van Donar Rogier Jansen luid uitgefloten, nadat hij in de media kritisch over het Gronings publiek was. Het leek effect te sorteren, want in de hele partij wist Jansen slechts zes punten te maken.
Nadat de gasten in het tweede kwart nog enkele keren dichtbij kwamen, nam Donar aan het eind van dat kwart afstand. Met een voorsprong van negen punten (42-33) gingen beide teams rusten.
De eerste zeven punten na rust waren voor Donar, waardoor het gat was geslagen. Leiden kon in het restant van de wedstrijd niet dichterbij komen, waardoor de zege van Donar een feit was en de stand in de halve finales gelijk werd getrokken.
Het publiek in MartiniPlaza werd nog verwend met een mooie dunk van Craig Osaikhwuwuomwan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een duidelijke zege voor Donar: 78-63.
Topscorers bij Donar waren Lance Jeter en Mark Sanchez met beiden dertien punten. Zij werden op de voet gevolgd door Ross Bekkering (twaalf punten) en Bill Clark (tien punten).
Opvallend was het lage aantal driepunters in de wedstrijd. Donar wist slechts vier van de twintig pogingen door de ring te gooien. Leiden deed dat nog slechter: twee van de achttien worpen leverden daadwerkelijk drie punten op.