Politie surveilleert niet tijdens uitgaansavond in Stad

In het uitgaanscentrum van Groningen is vrijdagavond tussen 23.00-01.00 uur geen politie te vinden. 'Dan houden we een werkoverleg over de cao-acties', zegt actieleider Bayron Jobing van de politie in Groningen.
'Maar daarna surveilleert het Openbaar Orde Team (OOT) weer zoals dat tijdens elke uitgaansavond gebeurt', zegt hij. Het OOT surveilleert meestal met ongeveer 12 agenten.

Meikermis

Vanwege de meikermis op de Grote Markt moet de politie voor de wekelijke toeteractie uitwijken naar een andere plek: 'Dat wordt het Martinikerkhof bij het provinciehuis. Daar zullen we 8 minuten gaan toeteren', zegt Jobing.

Geen licht aan einde van tunnel

Maar hoe lang gaat de politie door met de acties? 'Tja, het moet inderdaad wel ludiek blijven', zegt de agent. 'Op dit moment staan de minister en de politie nog lijnrecht tegenover elkaar. Hij (Ard van der Steur, red.) zegt dat hij in de lijn van zijn voorganger Ivo Opstelten blijft.'

Huldiging FC in gevaar?

Voetbalfans worden niet de dupe van de politieacties, verzekert Jobing: 'We hebben er niet over nagedacht om acties tijdens de huldiging van FC Groningen te doen. Ten eerste: dat was te kort dag. Ten tweede: dat feestje willen we de Groningers niet ontnemen.'