Delfzijlster steelt van bevriende kroeghouders

© stock.xchng
Een 40-jarige vrouw uit Delfzijl krijgt een taakstraf van 70 uur, omdat ze over een langere periode dagelijks geld pikte uit de kassa van Café Centrum aan de Kerkstraat in Delfzijl, waar ze werkte.
Sigaretten

Ze stal het geld tussen januari en augustus vorig jaar, om er sigaretten van te kopen. 'Meestal een pakje per dag.' De eigenaars ontdekten dat hun schoonmaakster en bardame hen benadeelde omdat er telkens kleine geldbedragen uit de kassa misten, behalve toen de vrouw op vakantie was.

Bedrag

Om hoeveel geld het ging, werd niet duidelijk. De eigenaars berekenden dat het 1500 euro moest zijn, de vrouw zelf zei dat het alleen om kleingeld ging en dat het niet meer dan 350 euro kon zijn. 
De rechter sloot een compromis: de vrouw moet 500 euro aan gestolen geld terugbetalen en nog eens 500 euro aan smartengeld.

Voormalig eigenaresse

De kassadievegge was tot zes jaar geleden zelf eigenaresse van Café Centrum. Ze had het café overgedaan aan twee goede vrienden en trad bij hen in loondienst. Ze is na de ontdekking van de verduistering ontslagen. En die vriendschap, die is voorbij.