Rechter spreekt man vrij die dreigt huis op te blazen

© Marc McLaughlin / Flickr Creative Commons
Een 39-jarige man uit Hoogezand die drie maanden geleden zijn huis dreigde op te blazen is vrijgesproken. Dat gebeurt omdat hij geen persoonlijke bedreigingen heeft geuit.
Met acht man sterk arresteerde de politie de man op 4 februari in zijn woning. In wanhoop had hij enkele telefoontjes gepleegd met onder meer een deurwaarderskantoor, waarbij hij dreigde zijn huis op te blazen. 

Vrijspraak

De man stond woensdag voor de rechter, maar die sprak hem vrij omdat hij de telefoniste van het deurwaarderskantoor niet persoonlijk bedreigd had. Daardoor was er geen sprake van een strafbaar feit.

Gaskraan

De man hoorde die dag dat hij uit huis werd gezet. Uit emotie had hij de bank en de deurwaarder gebeld met de mededeling: 'Als ik uit huis word gezet, draai ik de gaskraan open.' De man had snel daarna spijt gekregen en de bank zijn excuses aangeboden. 

Gezin in gevaar

De deurwaarder kon hij niet meer bereiken voordat de politie op de stoep stond. Die rukte groots uit omdat de angst bestond dat de man de wanhoopsdaad zou uitvoeren en zijn kinderen in gevaar waren. 'Ik heb nooit de intentie gehad mijn gezin iets aan te doen', zei de man in de rechtszaal.